Krokiety z pieczarkami

Sylwia
Obiad
09.12.2017 12:45
Krokiety z pieczarkami

Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: Ciasto na naleśniki: 4 jajka 14 łyżek mąki 400 ml mleka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Farsz: 1 kg pieczarek 2 cebule 1 – 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki masła Panierka: 3 jajka 200 ml mleka szczypta Vegety bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Wiem, że jak wigilia to głównym składnikiem pierogów i krokietów są grzyby, ale są też osoby, które nie przepadają z grzybami, a uwielbiają pieczarki. Te zrobione przeze mnie są naprawdę bardzo duże krokiety ze sporą ilością pieczarek i podwójną panierką. Całość dusić pod przykryciem przez 20 minut następnie zdjąć pokrywkę i dusić do czasu wyparowania całej wody (około 40 minut). Na dno dużego garnka ułożyć 2 plastry masła i przełożyć pieczarki. Na każdego naleśnika wykładając po dwie duże łyżki pieczarek. Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować i upiec 10 średniej grubości naleśników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/krokiety-z-pieczarkami/