Dzisiaj mam dla Was przepis na szybkie i zdrowe chipsy z jarmużu 🙂 Spróbujcie koniecznie 😉 Składniki/2 porcje: - 200g jarmużu (krojony lub całe liście) - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki przypraw: słodka papryka, ostra papryka,zioła prowansalskie - 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Jarmuż myjemy i suszymy przez kilka minut – jarmuż musi być suchy żeby chipsy się udały ( możemy kupić już umyty wtedy czas przygotowania chipsów znacznie się skróci ). Jarmuż (jeśli, nie kupujemy krojonego jarmużu, wtedy po umyciu odcinamy łodygi i kroimy na mniejsze kawałki liście. Tak przygotowany jarmuż obtaczamy w misce z przyprawami i wkładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ja mam od czasu do czasu ochotę na coś do chrupania zwłaszcza gdy oglądam film lub swój ulubiony program.