Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 100 g makaronu chińskiego 25 g grzybów mun 400 – 500 g fileta z kurczaka 2 cebule 250 ml bulionu grzybowego 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego 1 – 2 łyżki oliwy z oliwek ½ pęczka szczypiorku pieprz sól Przygotowanie: Grzyby mun przygotować według przepisu na opakowaniu (namoczyć grzyby przez 15 minut w gorącej wodzie, oczyścić i dotować przez kolejne 10 minut). Przepis na kurczaka po chińsku był na opakowaniu z grzybów i myślę, że jest to jeden z prostszych przepisów, który wymaga jedynie trochę czasu i dobrych chęci. Grzyby mun bardzo lubię (jeśli nigdy nie jadłeś/aś polecam), ale makaronu chińskiego nigdy wcześniej nie jadałam i teraz żałuje, gdyż po tym daniu uważam, że jest o wiele lepszy, niż nasze tradycyjne makarony. Makaron przed ugotowaniem można połamać na mniejsze kawałki. Kurczaka z grzybami zdjąć z ognia, dodać makaron, sos sojowo-grzybowy oraz doprawić według potrzeb. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu (makaron zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut).