Farsz – 250 g szpinaku świeżego lub mrożonego – ok.6 suszonych pomidorów – garść posiekanych orzechów włoskich – około 200g sera koziego w plastrach – starta gałka muszkatołowa, sól i czarny pieprz do smaku – 1 łyżka masła lub oleju Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na luźne gładkie ciasto ( Jeśli ciasto będzie za grube dodać trochę mleka, jeśli za luźne dodać trochę mąki ). Ciasto – 1 jajko – 200 ml mleka bez laktozy – 250 g mąki ryżowej – 1 łyżeczka oleju – szczypta soli Szpinak dokładnie myjemy w zimnej wodzie i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Jeśli nie używamy zamrożonego szpinaku od razu wrzucamy na patelnię ( wcześniej rozmrażamy). Usmażone naleśniki wypełniamy farszem i zwijamy w rulon lub w trójkąty. Kozi ser rówież kroimy w drobną kostkę.