Składniki /2 porcje: – 300 g filetu z kurczaka – 6 łyżek tartego parmezanu – kilka pomidorków koktajlowych – 1 mała sałata rzymska – 4 grzanki o grubości ok.2 cm np. z bagietki sos cezar – 4 łyżki majonezu – 1 łyżeczka sosu worcestershire (dostępny w sieciówkach) – 1 łyżeczka musztardy – 1 i 1/2 łyżeczki soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku – opcjonalnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy. Na tej samej patelni przygotowujemy grzanki z pieczywa (np. z bagietki). Ściągamy kurczaka z patelni, lekko studzimy i kroimy na mniejsze paski. Na koniec posypać sałatkę tartym drobno lub na większe kawałki parmezanem. Kurczaka myjemy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.