Składniki
500 gram mięsa mielonego
650 gram mąki pszennej
opakowanie suchych drożdży
1 łyżeczka cukru
200 ml ciepłej wody
2 cebule
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
średni przecier pomidorowy
pieprz ziołowy
sól
przyprawa meksykańska
jajko
Przepis
Mąkę przesiewamy do dużej miski.
Następnie dodajemy opwakowanie suchych drożdzy oraz jedną łyżeczkę cukru.
Po wymieszaniu wszystkich składników dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy, aż powstanie jednolite ciasto.
Po wyrobieniu ciasto odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około pół godziny.
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę, paprykę oraz drobno posiekany czosnek.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka na nasze pierogi.
Na tak przygotowane pojedyńcze kawałki ciasta nakładamy farsz i dokładnie sklejamy jego brzegi.
I gotowe.
Tak przygotowane pierogi podajemy z ulubionymi sosami.