Puree z dyni

Katarzyna

Przetwory

21.11.2017 18:34

Puree z dyni

Następnie rozdrobnić miąższ widelcem lub zblendować na gładko. Gotowe puree, którego nie będziemy od razu wykorzystywać, można przełożyć do zamykanego słoika lub pojemnika i przechowywać w lodówce max. przez około 4-5 dni albo zamrozić. Gotowe puree, którego nie będziemy od razu wykorzystywać, można przełożyć do zamykanego słoika lub pojemnika i przechowywać w lodówce max. przez 4 dni albo zamrozić w woreczkach. Moja ulubiona to Hokkaido, która ma intensywny pomarańczowy kolor skórki i miąższu i nie trzeba jej obierać. Puree z dyni to ciekawa baza wielu rozmaitych jesiennych wypieków, deserów a nawet past kanapkowych. Połówki pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć skórką do dołu w żaroodpornym naczyniu. Przykryć naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/11/puree-z-dyni.html
Wyzwania Kuchenne

Wyzwania Kuchenne

Katarzyna

facebook

instagram