Składniki: na ciasto: 250 g mąki tortowej 150 g zimnego masła 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody szczypta soli na farsz: 2 opakowania szynki parmeńskiej kulka mozarelli kilka pomidorów suszonych z zalewy szklanka śmietany 30% 3 jajka bazylia sól, pieprz - Mąkę przesiać z solą. - Szynkę porwać na kawałki, pomidory pokroić w paski i ułożyć na podpieczonym spodzie tarty. Wstawić do niego formę z ciastem na około 20 minut, aby lekko się podpiekło. - Zalać przygotowaną wcześniej masą i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 25-30 minut, aż masa sie zetnie a wierzch lekko zrumieni. Tym razem z kruchego ciasta z włoskimi składnikami - szynka parmeńską, mozarellą i suszonymi pomidorami. - Kruche ciasto rozwałkować na placek o średnicy większej niż forma, wyłożyć nim dno i boki formy.