Caponata

Katarzyna
Przekąski
16.10.2019 11:32
Caponata

Składniki: 1 bakłażan 2-3 duże pomidory 1 czerwona cebula kapary oregano ząbek czosnku łyżka kaparów garść zielonych oliwek bez pestek 2 łyżki octu z białego wina natka pietruszki 2 łyżki oliwy - Bakłażana pokroić na kawałki, wrzucić na patelnię z oliwą, posolić i posypać oregano, smażyć na dużym ogniu przez 5 minut. Caponata Słynna sycylijska potrawa z bakłażanów, którą można podawać zarówno na ciepło jako dodatek do mięsa, albo na zimno jako przystawkę. - Po wyparowaniu octu dodać grubo posiekane pomidory i dusić na małym ogniu do miękkości, około 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2013/10/caponata.html