Mini tarty z brokułami i pieczarkami

Małgorzata
Przekąski
21.11.2017 17:05
Mini tarty z brokułami i pieczarkami

SKŁADNIKI (na 9 sztuk) ciasto 200 g mąki 120 g masła 1 jajko szczypta soli farsz 250 g różyczek brokułów cebula 150 g pieczarek 100 ml mleka 2 łyżki śmietany jajko ketchup Kotlin czosnek - bazylia 50 g drobno tartego żółtego sera sól, pieprz tłuszcz do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i umieszczamy na godzinę w lodówce. Z podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i umieszczamy na godzinę w lodówce. Wlewamy na ciasto farsz, układamy brokuły i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 190°C. Wlewamy na ciasto farsz, układamy brokuły i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 190°C. Upieczone tarty wystarczy wyjąć z formy, ułożyć na talerzu i polać ketchupem z dodatkiem czosnku i bazylii, który podkreśli ich smak. Cienko wałkujemy schłodzone ciasto i przy pomocy szerokiego kubka o średnicy 10 cm wycinamy 9 kół. Cienko wałkujemy schłodzone ciasto i przy pomocy szerokiego kubka o średnicy 10 cm wycinamy 9 kół. W tym czasie kroimy cebulę i smażymy ją na oleju. W tym czasie kroimy cebulę i smażymy ją na oleju. Możemy je podać na gorąco, ale świetnie smakują również na zimno. Wytrawne mini tarty z brokułami i pieczarkami do zjedzenia na kilka kęsów. Zdejmujemy z ognia. Pieczarki i cebulę zalewamy mlekiem i śmietaną, wbijamy jajko i mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/11/mini-tarty-z-brokuami-i-pieczarkami.html