Świnki - Zimne nóżki

Małgorzata
Przekąski
31.10.2017 9:43
Świnki - Zimne nóżki

nóżka wieprzowa golonka wieprzowa 2 marchewki pietruszka cebula 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego pieprz, sól łyżeczka żelatyny puszka zielonego groszku do przyozdobienia 2 grubsze plastry szynki kilka ciemnych oliwek 8 goździków sałata karbowana pomidory koktajlowe koperek cytryna Podanie zimnych nóżek w ciekawej i zabawnej formie w kształcie małych świnek sprawia, że danie to spróbują nawet dzieci, które najczęściej nie przepadają za galaretą wieprzową. Nacinamy otwory na uszy i wsuwamy w nie wycięte z szynki trójkąty. Wycinamy koła z szynki i przymocowujemy je goździkami w miejsce ryjków. Dokładamy mięso, pokrojoną w kostkę marchew i zielony groszek. Połówki ciemnych oliwek mocujemy goździkami w miejsce oczu. Oczyszczone i umyte mięso zalewamy zimną wodą, tak by mięso nie wystawało. Kładziemy zakręcone butelki w lodówce i zostawiamy galarety do stężenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2016/02/sposob-przygotowania-pynne-ostudzone.html