z waszych ulubionych :) Składniki na około 6-7 naleśników: Składniki na około 6-7 naleśników: - 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bezglutenowego ( 45 g np. od firmy Celiko ) - 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej lub ryżowej - 2 jajka kl M - 100 ml mleka - 100 ml wody gazowanej - 1 i 1/2 łyżeczki cukru - 2 płaskie łyżeczki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego Nadzienie: - około 150 g twarogu lub serka kremowego - 2-3 łyżeczki cukru - w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30% Sos Truskawkowy: - garść truskawek mrożonych - 2 łyżki wody - cukru tyle aby było słodkie (wszystko zależy od truskawek, czy są kwaśne czy słodkie) - 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 2. Możemy zostawić sobie parę truskawek w całości lub w ogóle nie blendować (ja tak zrobiłam). 3. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, pamiętając aby przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnie zamieszać je, gdyż mąką osiada na dnie. Ich zapach po prostu tak pobudził moje kubki smakowe, że zjadłam sama prawie całą porcję ;) Wypróbujcie, posmakujcie i zobaczcie czy czy nie staną się one jednymi