Lody tajskie przygotowuje się na specjalnych chłodzonych płytach, ale takie lody można też w prosty sposób zrobić w warunkach domowych. Moje lody tajskie przygotowałam na bazie śmietany, bananów i pierników, a składniki mieszałam i podmrażałam na płycie z zamrażalki. SKŁADNIKI 200 ml śmietany 30% 1 dojrzały banan 2-3 pierniczki sok z cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Banana obieramy, drobno kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Masy na lody tajskie nie trzeba całkowicie zamrażać, wystarczy tylko lekko podmrozić tak, aby lody łatwo się rolowały. Po około 1,5 godzinie przy pomocy szpachelki podważamy delikatnie zimną masę i zwijamy w rulony. Po około 1,5 godzinie przy pomocy szpachelki podważamy delikatnie zimną masę i zwijamy w rulony. Co 15- 20 minut wyjmujemy płytę i mieszamy masę za każdym razem rozprowadzając ją cienką warstwą. Co 15- 20 minut wyjmujemy płytę i mieszamy masę za każdym razem rozprowadzając ją cienką warstwą.