Musicie się skusić ;-) Składniki: - 1 szklanka maślanki naturalnej - 1 szklanka mąki pszennej - 1 jajko - po około 30 g serów: camambert, cheddara (startego na tarce), blue, feta - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta pieprzu - garść rukoli - połówka granatu - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżka musztardy Wykonanie: Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajko i mieszamy trzepaczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim placuszki, z dwóch stron na złoty kolor. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy energicznie trzepaczką, aby nie pojawiły się grudki. Poniżej mamy dla Was propozycję na placuszki cztery sery z dodatkami. W małej miseczce mieszamy sok z cytryny, musztardę i miód.