Łącznie: 15 min. 5 from 1 vote Śledzie na ostro z rodzynkami Potrzebne składniki 1 opakowanie filetów śledziowych solonych ala Matjas SEKO 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej garść rodzynek 1/2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki chilli szczypta cynamonu trochę otartej skórki z cytryny Sposób wykonania Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godziny zmieniając wodę kilka razy by pozbawić je soli. Śledzie na ostro z rodzynkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Oliwę mieszamy z musztardą, sokiem z cytryny, przyprawami i dokładnie mieszamy (najlepiej w jakimś zamkniętym naczyniu). Dorzucamy rodzynki i skórkę z cytryny, mieszamy tak by wszystkie składniki były oblepione sosem i wstawiamy przykryte do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Śledzie na ostro z rodzynkami, curry i chilli w oliwie. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pyszne połączenie cytryny, miodu i przypraw z dodatkiem musztardy francuskiej.