Na samą górę ja dałam porwane plasterki sera żółtego, śmietanę z czosnkiem i pół łyżki dobrej oliwy z oliwek oraz świeżo zmielony pieprz. Dynię przykryłam czapeczką i włożyłam do zimnego piekarnika w formie, włączyłam piekarnik na 200 C i piekłam dynię do miękkości. A teraz bierzemy naszą wydrążoną dynię i wkładamy do niej pierwszą warstwę czyli boczek z dynią, druga warstwa to 2 plasterki sera Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na brązowo na patelni z łyżką oleju. camembert a trzecia to 2 łyżki śmietany z czosnkiem, tak do końca warstwami wypełniamy dynię. Składniki: 2 cebule 4 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% 25 dkg boczku wędzonego miąższ z dyni Dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte 2 ząbki czosnku wszystko porządnie przesmażyć, dodać dynię i podsmażyć wszystko razem, doprawić do smaku. 1 ser camembert 3 plasterki żółtego sera sól, pieprz olej Dyni odkroić górę czyli zdjąć czapeczkę, środek wydrążyć, pestki oddzielić .