Ciasto z rabarbarem – klasyczne ucierane

Karol

Ciasta

04.06.2019 14:23

Ciasto z rabarbarem – klasyczne ucierane

Ciasto z rabarbarem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 łodygi rabarbaru (duże) 500 g mąki 100 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 jajka 1 kostka margaryny do pieczenia 2 szczypty cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pokroiłem na kawałki po 2-3 cm (kłamie Teściowa to zrobiła – chwała jej za to) Zasypałem 2 łyżkami cukru, dodałem cynamon, porządnie wymieszałem i wstawiłem na noc do lodówki. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gdy składniki się dobrze wymieszały, przełożyłem ciasto na blaszkę (u mnie tortownica z dziurką). Jak nie to trochę się pomęczycie z ucieraniem tego pałką, jednak serio nie ma co kombinować. Sprawdzajcie patyczkiem dla mnie już gotowe jak się rabarbar na brzegach lekko przypieka. Sypkie składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy wymieszałem w misce. Wrzucić w miskę, zamieszać, wrzucić w formę, upiec, poczekać (to wredny punkt) i jeść. Miskę wstawiłem pod mieszadło i poszedłem na kawę. Normalnie chyba trzeba ucierać jajka z masłem, dodawać sypkie składniki itd. Wyłożyłem na wierzch rabarbar i wstawiłem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ciasto-z-rabarbarem-klasyczne-ucierane/