Risotto z kurczakiem i warzywami

Karol
Obiad
27.04.2018 9:58
Risotto z kurczakiem i warzywami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Risotto z kurczakiem i warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 35 min. Risotto z kurczakiem i warzywami Potrzebne składniki 1 podwójna pierś kurczaka 2/3 szklanki ryżu Arborio 1/2 szklanki wina białego półwytrawnego 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2/3 puszki mieszanki kukurydzy papryki i groszku 2 łyżki śmietany 0,7 l. bulionu z kurczaka pieprz 0,5 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej ser parmezan do posypania oliwa do smażenia Gdy ryż już trochę zmięknie, a bulionu zostanie niewiele doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dodajemy trawę cytrynową i ostatnią partię buliony mieszamy ze śmietaną. Wrzucamy odsączoną mieszankę warzyw i wlewamy partiami bulion, tak by przykrywał ryż, gotując na średnim ogniu, co jakiś czas mieszamy. Szybkie i proste danie jak nabierzecie trochę wprawy z mieszaniem ryżu i dolewaniem bulionu by go nie przypalić. Uwielbiam risotto chyba w każdej postaci, świetnie się sprawdzają różne dodatki jak grzyby czy owoce morza. W garnku o szerokim dnie podsmażamy cebulę do zeszklenia, dodajemy czosnek i curry i wrzucamy kurczaka. Sposób wykonania Cebulę kroimy drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, kurczaka myjemy i kroimy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/risotto-z-kurczakiem-i-warzywami/