Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sok z wiśni i wiśnie pasteryzowane wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sok w dużych słoikach doskonale nada się na dodatek do napojów lub po rozrobieniu z wodą, można zrobić pyszny kompot. Wiśnie takie po otwarciu słoika odcedzamy i wykorzystujemy też np. do pierogów czy naleśników, a z soku mamy jeszcze kompot. Wiśnie pasteryzowane w słoikach to doskonały dodatek na zimę do ciast i deserów. Do wiśni dodajemy resztę cukru, mieszamy i przekładamy do słoików następnie wekujemy 20 minut. Na drugi dzień zlewamy do garnka sok dodajemy cukru do smaku i zagotowujemy. Łącznie: 1 godz. Sok z wiśni i wiśnie pasteryzowane