Składniki : – 40 dag czerwonej soczewicy, – 2 marchewki – 1 cukinia średniej wielkości, – 2 jajka, – sól, pieprz, – 1 cebula, – 2 ząbki czosnku, – 1/2 łyżeczki curry – 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 190-200C. Dodaj startą na grubych oczkach cukinię i marchew i smaż chwilę aż zmiękną dodaj kurkumę i opcjonalnie inne przyprawy do smaku wg upodobań. Formę do pieczenia (u mnie keksówka o wymiarach 12×26), dokładnie wysmaruj tłuszczem i wysyp odrobiną tartej bułki. Gotuj, aż wchłonie prawie całą wodę a następnie odcedź Cebulę i czosnek podsmaż na całym oleju, by stały się miękkie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/pasztet-z-cukinii-i-czerwonej-soczewicy/