Potrzebujemy: - 1 główka kapusty - 1 cebula - 50 dag mięsa mielonego - 1 szklanka ryżu - sól - pieprz - kumin - papryka czerwona słodka - szczypior - starta marchewka - liście laurowe - olej do smażenia - przecier pomidorowy - mąka pszenna do zagęszczenia Do dużego garnka wlewamy na dno wodę i kładziemy kilka wierzchnich liści kapusty. Do garnka wlewamy wodę, kładziemy liście laurowe, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez godzinę. Po tym czasie wlewamy przecier pomidorowy i jeszcze przez kilka minut gotujemy. Całość podsmażamy, a na koniec wlewamy przecier pomidorowy. Ja nacinam liście tuż przy samym głąbie i wkładam kapustę do gorącej wody. Na gorący olej wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją podsmażamy. Podczas podgrzewania wody cały czas powoli zdejmuję liście i odkładam do ostygnięcia.