karkówka zapiekana z serem

Jolanta
Obiad
26.10.2017 8:34
karkówka zapiekana z serem

Składniki :na 6 porcji 6 plastrów karkówki ok. 2 cm grubości 6 plastrów żółtego sera 6 łyżek majonezu 2 cebule olej rzepakowy domowy ketchup z odrobiną chili sól morska i pieprz młotkowany z gorczycą i kolendrą Przygotowanie karkówki zapiekanej z serem i cebulą: Karczek / Karkówkę wieprzową kroimy w plastry, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso z karkówki można przygotować sobie wcześniej i tylko czekać na określoną godzinę, aby mięso wstawić do piekarnika, a następnie gotowe danie wyłożyć na talerze. Na każdym kawałku mięsa rozrzucamy krążki surowej cebuli, przykrywamy plastrami żółtego sera, każdy plaster smarujemy łyżeczką majonezu, oraz ketchupu z chili. W tym przepisie karkówka przykryta jest plastrami sera, cebuli, oraz posmarowana jest mieszanką sosu z majonezu i ketchupu. Każdy plaster karkówki smarujemy delikatnie z obu stron olejem, doprawiamy solą oraz pieprzem i układamy na blaszce. Karkówkę zapiekaną z serem i cebulą podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/karkowka-zapiekana-serem-cebula-karczek-pierzynka/