Składniki na 2 porcje: 200 g oczyszczonych kurek 100 g ryżu arborio 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 szkl. W głębokim garnku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z łyżką masła, zeszklić na niej warzywa. gorącego bulionu 50 ml białego wina 3 łyżki masła 3 łyżki startego sera Grana Padano lub Parmezanu sól, pieprz natka pietruszki oliwa - Szalotkę i czosnek drobno posiekać. Risotto z kurkami Łatwe i szybkie, a do tego pyszne - jesienne, pełne grzybowego aromatu risotto z podsmażonymi kurkami i szalotką. - Powtarzać czynność, aż ryż wchłonie cały bulion, zrobi się kremowy i będzie al dente. Dodać kurki i podsmażyć na mocnym ogniu, aż grzyby lekko się zrumienią.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/10/risotto-z-kurkami.html