Pankejki owsiane na śniadanie

Śniadania
23.10.2017 14:53
Pankejki owsiane na śniadanie

Po nałożeniu porcji ciasta na patelnie czekałam aż na powierzchni placka pojawią się pęcherzyki i wtedy przewracałam na drugą stronę na dosłownie pół minuty. Pankejki owsiane składniki: - 125 g mąki owsianej - 1 jajko - 15 ml oliwy - 325 ml mleka - 1 łyżeczka ksylitolu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Gdy jest więcej czasu i nie trzeba z zegarkiem w ręku siadać od stołu wtedy na talerzach lądują choćby takie pankejki. Pankejki piekłam na patelni z wyżłobionym miejscem na placuszki. Uwagi: Takie pankejki najlepsze smakują gdy są ciepłe, ale te dobre są też na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przysmakikarolki.blogspot.com/2017/10/pankejki-owsiane-na-sniadanie.html