Risotto pomidorowe

Katarzyna
Obiad
31.10.2017 14:10
Risotto pomidorowe

Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego 200 g pomidorów bez skórki (mogą być z puszki) 50 ml białego wina mała cebula ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki startego parmezanu świeża natka lub bazylia 2 łyżki oliwy sól, pieprz - Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie w głębokiej patelni. - Powtarzać dodawanie bulionu, aż ryż wchłonie całość i stanie się z zewnątrz miękki, a w środku al dente. - Doprawić pieprzem i solą. - Dodać pomidory i kolejną porcję bulionu, zamieszać i ponownie czekać, aż się zredukuje. Risotto pomidorowe (Risotto al pomodoro) Włoskie kremowe risotto z dodatkiem pomidorów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/12/risotto-pomidorowe-risotto-al-pomodoro.html