Fit spaghetti z indykiem, cukinią i pieczarkami

Natalia
Fit
19.10.2017 20:56
Fit spaghetti z indykiem, cukinią i pieczarkami

Składniki: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 średnia cukinia ok. 300 g pieczarek ok. 400 g filetu z piersi indyka 400 g passaty pomidorowej 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta ostrej papryki bazylia, oregano sól, pieprz ulubiony makaron lub kasza Wybrałam bezglutenowy -spaghetti, który jest bardziej żółty od tradycyjnego i bardzo fajnie prezentuje się w połączeniu z sosem pomidorowym. Ten sos świetnie sprawdzi się również w towarzystwie ryżu lub kaszy, co również przetestowałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/10/spaghetti-z-indykiem-cukinia-i.html