Ciasto na pierogi: - 1 ½ szklanki mąki pszennej - 1 łyżka oleju rzepakowego - 100 g puree z dyni Hokkaido - około ¼ szklanki gorącej wody - ¼ łyżeczka soli Do miski wsypać przesianą mąkę, sól, dodać puree dyniowe, olej i gorącą wodę. Nadzienie z twarożku pomarańczowego: - 400 g twarogu półtustego - 2 żółtka - 2 łyżki cukru pudru - Skórka otarta z ½ pomarańczy - 2 łyżki soku pomarańczowego |Pierogi dyniowe pomarańczowym twarożkiem| |Pierogi dyniowe pomarańczowym twarożkiem| |Pierogi dyniowe pomarańczowym twarożkiem| |Pierogi dyniowe pomarańczowym twarożkiem| Po zeszłorocznym sukcesie pierogów dyniowych z kaszanką postanowiłam przygotować je na słodko. Tymczasem polecam wcześniejszy przepis na wytrawne pierogi z dynią z farszem serowym. Jak zrobić pierogi dyniowe z pomarańczowym twarożkiem? Przygotowałam pierogi dyniowe z pomarańczowym twarożkiem. Dyniowe pierogi gotować około 3 minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię. Pomysłów jest kilka śliwki z czekoladą oraz jabłka z cynamonem.