Ciasto 3 bit jest wyjątkowo smaczne, nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu 2 budynie waniliowe 2,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 70 g masła 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 1 łyżka cukru pudru około 300 g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (500g) 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy warstwę herbatników, smarujemy masą kajmakową (jeśli jest zbyt gęsta można puszkę włożyć na parę minut do gorącej wody) oraz ponownie układamy warstwę herbatników, na którą wykładamy masę budyniową i przykrywamy herbatnikami. W 1/2 szklance mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, następnie wlewamy go do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń oraz odstawiamy go do ostygnięcia.