Drobiowo-jaglane pulpeciki w sosie grzybowym

Obiad
09.10.2017 17:10
Drobiowo-jaglane pulpeciki w sosie grzybowym

W tym czasie kroimy cebule, podsmażamy na oleju, dodajemy grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem. Tak się składa, że u mnie w domu są bardzo dobrze przyjmowane, więc czemu nie. Ja użyłam podgrzybków (czarnych łebków) i kilku prawdziwków. Po tym czasie roztrzepujemy wodę, śmietankę i mąkę, dodajemy do grzybków na patelni, mieszając do ponownego zagotowania. Po 5 minutach zalewamy wodą i gotujemy do odparowania połowy wody, wcześniej doprawiając pozostałym majerankiem, solą i pierzem. Z kaszy, mięsa, jajka, bułki tartej robimy masę na pulpety. Formujemy pulpety i wrzucamy wrzątek z łyżką MAGGI, na około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cynamonempooczach.blogspot.com/2017/10/pulpeciki-drobiowo-jaglane-w-sosie.html