Pasta z serka wiejskiego i fasoli

Śniadania
05.08.2017 21:02
Pasta z serka wiejskiego i fasoli

1 mała czerwona cebula 1 opakowanie serka wiejskiego (około 200 gram) pół puszki białej fasoli garść rukoli łyżeczka sosu sojowego łyżka majonezu (opcjonalnie) łyżka oleju do smażenia pieprz do smaku Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dość mocno podsmażamy na oleju, odstawiając do wystygnięcia. Jeśli serek jest gęsty i nie da się oddzielić wody, wsypujemy całość, w przeciwnym razie tylko kuleczki serka (zbyt wodnita śmietanka rozwodni pastę i nie będzie miała odpowiedniej konsystencji). Majonez jest tu dodatkiem, a nie koniecznością, osoby unikające tego typu produktów ( w tym na diecie) mogą uśmiechnąć się do tej pasty :) Pamiętałam smak z dzieciństwa, który utkwił w pamięci, potem w żadnym serku tego typu nie mogłam znaleźć tego czegoś. Fasolę dzielimy na 2 części: jedną większą rozdrabniamy widelcem, resztę dodajemy w całości (można wedle znania rozdrobnić całą). Fasola oprócz smaku dodaje treściwość, rukola to mój dodatek obowiązkowy do kanapki, a czerwona cebulka niczym wisienka na torcie uzupełnia tę mieszankę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cynamonempooczach.blogspot.com/2017/07/pasta-z-serka-wiejskiego-i-fasoli.html