Składniki: Ciasto: - 300 gram mąki - 100 g cukru pieczenia - 100 g margaryny lub masła - pół łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis - łyżeczka cynamonu Nadzienie: - 500 g serka ricotta - 200 g czekolady deserowej - 50-60 gram cukru pudru - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis - laska wanilii - 2-3 łyżki kremu z ciasteczek speculoos (ja miałam akurat z Lidla) A że niedawno dorwałam krem z ciasteczek speculoos, To wszystko zaczęło układać się w jedną, smakowitą całość :) Składniki: A że niedawno dorwałam krem z ciasteczek speculoos, To wszystko zaczęło układać się w jedną, smakowitą całość :) Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też daję radę :) Smacznego ! |Najlepszy na ciepło, choć krojenie takiego to sztuka :P| Do serka ricotta dodajemy wanilię, cukier puder, cukier puder z prawdziwą wanilią oraz przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Na wierzchu układamy postarzałą część ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również ciasta użyć jako kruszonki). Połowę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostałą część kroimy w kostkę. Wykonanie: Suche składniki na kruche ciasto mieszamy w jednej misce.