CIASTO NALEŚNIKOWE: - 2 szklanki mleka - 2 szklanki mąki - 2 jajka - 2 łyżki oleju - ok. szklanki wody - sól PANIERKA: - 2 jajka - 2 łyżki wody - bułka tarta - przyprawy - sól, pieprz - olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: FARSZ: Mięso mielimy, kapustę płukamy i drobno szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. ;) Składniki: FARSZ: - 500g mięsa - 300-400g kiszonej kapusty - pół cebuli - przyprawy - sól, pieprz, cukier (opcjonalnie) Tak uformowane naleśniki układamy ciasto na blaszce lub w pudełku i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia - nie będą się rozkładać podczas smażenia. Na usmażone i jeszcze ciepłe naleśniki nakładamy farsz, zwijamy boki do środka i zwijamy ciasto krokieta. Mleko wlewamy do miski, dodajemy tłuszcz, jajka, sól, wodę i stopniowo mąkę. Pierwszego naleśnika zawsze smażę na odrobinie oleju, kolejne już bez tłuszczu. Uformowane krokiety obtoczyć w jajku, bułce i smażyć.