Weekend już niedaleko, więc zachęcam wypróbować przepis 😊 Składniki: Ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, kakao 2 łyżki, wiśnie wydrylowane z kompotu, syropu lub mrożone, masa: mleko 400 ml, budyń waniliowy (40 g) 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, sok z cytryny 2 łyżki, masło 200 g, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 2 łyżki, wiórka kokosowe do posypania, Sposób przygotowania: Jajka oddzielamy białka od żółtek. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i 2 łyżki mleka, mieszamy i wylewamy na jasne ciasto. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki do rondelka, dodajemy mleko i rozpuszczamy na małej mocy palnika. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier nie przerywając ubijania. Ciasto składa się z jasnego i ciemnego ciasta z owocami oraz masy budyniowej i polewy czekoladowej. Masło miksujemy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ostygnięty budyń cały czas miksując. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy rozpuszczony proszek i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Połowę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W osobnej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Ciasto Fale Dunaju, zrobiłam z wiśniami, bo taka wersja najbardziej mi odpowiada, ale możecie również dodać śliwki. Następnie dodajemy olej, mleko i ciągle ubijamy.