Nigdy! Składniki: 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka cukru (można użyć waniliowego) ulubiony dżem lub sok (przepis na 2-3 porcje) Mleko zagotowujemy, dosypujemy do niego cukier i kaszę, gotujemy na małym ogniu około 3 minut, ciągle mieszając. Manna na mleku, z ulubionym dżemem lub gęstym sokiem… Moją żenującą opowieść usłyszało już parę osób i nikt nie poklepał mnie z podziwem po plecach. Kasza musi mieć konsystencję śmietany, po ostygnięciu deser jeszcze zgęstnieje, weźcie na to poprawkę. Powstał natomiast pomysł zrobienia kisielu z mlekiem, w ramach podążania za moim trybem myślenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/kasza-manna-na-mleku/