Składniki: 2 szklanki wody 3 czubate łyżeczki ulubionej kawy mielonej szczypta zmielonego kardamonu świeżo mielony pieprz kolorowy 50 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% odrobina cukru (przepis na 2 porcje) Kawę przelewamy przez gęste sitko, wlewamy do filiżanek, nakładamy na nią łyżkę ubitej śmietany, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Ja zupełnie nie mam problemu z taką aurą, rozgrzać się przecież można wieloma specyfikami. Z takiej jednej kardamonowej torebki wysypujemy ziarenka i miażdżymy je w moździerzu lub traktujemy wałkiem do ciasta. I polecam Wam zaopatrzenie się w całe strąki kardamonowe, przemysłowo zmielony kardamon nie oddaje prawdziwego aromatu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/kawa-z-kardamonem/