Idealnie sprawdzą się na imprezy dla dzieciaczków do pochrupania, czy do wzięcia na wynos i skosztowania w chwili słabości😋 Wartości odżywcze 1 szt. 74 kcal B 2 g W 5 g T 6 g Składniki: (25 szt) ▸pół szklanki mąki (ja dałam gryczanej) ▸1 szklanka wiórków kokosowych ▸pół szklanki mąki kokosowej ▸3 łyżki rodzynek ▸2 jaja ▸4 łyżki mleka ▸4 łyżki oleju ▸dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem w misce i odstawiamy na parę min. Idealnie sprawdzą się na imprezy dla dzieciaczków do pochrupania, czy do wzięcia na wynos i skosztowania w chwili słabości😋 Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie a na wierzchu kruche. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie a na wierzchu kruche. W chwili słabości na szybko wole poratować się kostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. 5. Gotowe wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Kruche ciacha kokosowe z rodzynkami Mocno kokosowe ciasteczka z rodzynkami w wersji bez glutenu.