Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem z miodowym dressingiem / 2 porcje Składniki: 1/2 gruszki 1/2 krążka sera camembert 5 garści roszponki 1/2 łyżeczki miodu 4 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Roszponkę rozkładamy na talerzu. Camembert dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy na plastry, układamy na talerzu z roszponką i gruszką. Tym razem połączyłam roszponkę z gruszką i camembertem, a całość skropiłam delikatnym dressingiem na bazie oleju rzepakowego i miodu! Sałatkę można podać z grzankami lub jako dodatek do dania głównego z mięsem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/10/saatka-z-roszponka-gruszka-i.html