Połączenie proste, kilkuskładnikowe, sycące:) - 500 g filetów z kurczaka - 1 puszka lub słoik ciecierzycy z zalewy - 400 ml passaty pomidorowej Jamar - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - 1/2 pęczka natki pietruszki - sól, pieprz - oliwa z oliwek lub olej Po tym czasie garnek z kaszą zdejmujemy z palnika i trzymamy pod przykryciem, by kasza wchłonęła resztę płynu. Gdy to nastąpi dodajemy osączoną z zalewy ciecierzycę oraz passatę pomidorową (ja dolałam jeszcze około 1/2 szklanki wody). Lubimy kaszę jaglaną i w związku z tym pojawia się ona u nas w różnych kombinacjach. U mnie w domu, choć kasze są najzdrowszym dodatkiem do obiadu, jada się je zdecydowanie najrzadziej. Kasza jęczmienna natomiast kojarzy mi się tylko i wyłącznie jako dodatek do tradycyjnego gulaszu i ten stereotyp chciałam przełamać, przygotowując coś nowego. Następnie dodajemy do garnka z gorącą, lekko osoloną wodą. wody - 1 łyżka oleju - sól Kaszę przesypujemy na sito. Kasza z kurczakiem i ciecierzycą Lubicie kasze?? Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, około 15-20 minut. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.