Temperatura i czas pieczenia ciast

Mikołaj
Ciasta
06.10.2017 16:04
Temperatura i czas pieczenia ciast

Biszkopt 180°C 160°C 45-50 minut Ciasto drożdżowe 180°C 160°C 40-50 minut Ciasto francuskie 200-220°C 180-200°C 15-40 minut Ciasto półfrancuskie 200-220°C 180-200°C 15-40 minut Ciasto ptysiowe 200-220°C 180-200°C 20-40 minut Ciasto ucierane 170-180°C 150-160°C 40-60 minut Kruche ciasteczka 180-200°C 160-180°C 8-15 minut Kruche ciasto 200°C 180°C 25-45 minut Piernik 170-180°C 150-160°C 40-50 minut Sernik 160-170°C 140-150°C 60-80 minut

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/temperatura-czas-pieczenia-ciast/
AleTorcik -  Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję

AleTorcik - Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję

Mikołaj

facebook

instagram

youtube