Kruszonka

Mikołaj
Desery
06.10.2017 16:08
Kruszonka

Standardowa kruszonka – składniki: 200g mąki (pszenna, orkiszowa, jasna, pełnoziarnista) 100g masła lub margaryny 100g cukru (biały, puder, trzcinowy) Kruszonka na oleju Kruszonkę na oleju robimy w proporcjach 2:2:1, czyli dwie porcję mąki, dwie porcje cukru pudru i jedna porcja oleju. Standardową kruszonkę robimy w proporcjach 2:1:1, czyli dwie części mąki, jedna część masła i jedna część cukru. Kruszonkę można posypać na ciasto, owoce, albo zamrozić i w chwili gdy będziemy potrzebować, odmrozić. Jeżeli ma konsystencję piasku, to dodajemy jeszcze 5-10g masła i rozcieramy dalej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/kruszonka-przepis-podstawowy/