Po dodaniu cukru nie ma możliwości, żeby piana się przebiła, więc nie ma się co przejmować. Pieczemy na papierze do pieczenia, w temperaturze 100°C z włączonym termoobiegiem przez około 2-2.5 godziny Składniki: 4 białka kurze 240g cukru kryształ szczypta soli Jeżeli choć odrobina żółtka dostanie się do białka, to piana dobrze się nie ubije i masa będzie za rzadka. Według mnie to jedne z prostszych wypieków pod warunkiem, że będziemy ściśle trzymać się niżej wymienionych zasad: Białka trzeba bardzo dokładnie oddzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę nie przerywając procesu ubijania. Zbyt długie ubijanie piany może doprowadzić do tzw. przebicia piany co spowoduje jej opadnięcie Ubijamy do momentu wytworzenia się piany i następnie dodajemy cukier. Miska, w której ubijamy białka, musi być idealnie umyta i wysuszona.