Składniki na 2-3 osoby: Składniki na 2-3 osoby: - 5 plastrów schabu - 1/2 dużej cebuli - około 150 g pieczarek - 2-3 łyżki mąki pszennej - 1 mały ząbek czosnku - 1/2 szkl śmietany 30 % - około 3 szkl wody - 1/2 korzenia pietruszki - natka pietruszki - sól, pieprz, domowe lub kupne warzywko 1. Schab myję, wycieram i rozbijam tłuczkiem na nie za cienkie plastry. 2. Na tej samej patelni (o ile się nadaje ;) przesmażamy cebulę a następnie dodajemy ząbek czosnku i starte na grubych oczkach pieczarki lub pokrojone w pasterki ( ja zazwyczaj robię pół na pół ) Przesmażone przekładam do garnka z gotującym się mięsem, doprawiam solą, pieprzem i gotuję do miękkości mięsa około 1 i 1/2 godz (mięsko wtedy wręcz się rozpada). Podaje z ziemniaczkami bądź kopytkami <-- klik oproszonymi natka pietruszki i obowiązkowo z kiszonym ogórkiem <--klik ;) Smacznego !!!