24 cm: 150 g masła 100 g cukru 3 jajka kl M 100 g sproszkowanych daktyli <- klik 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia z małą górką 5 łyżek mleka 2 jabłka odrobina cynamonu do posypania po wierzchu jabłek 1. Pyszne ciasto z dodatkiem sproszkowanych daktyli które dosładzają ciasto i nadają mu ładnego koloru oraz lekkiego posmaku toffi ;) Zamiast sproszkowanych daktyli możemy użyć mąki migdałowej lecz ciasto wtedy przestanie być daktylowym. Zamiast sproszkowanych daktyli możemy użyć mąki migdałowej lecz ciasto wtedy przestanie być daktylowym. Ciasto jest wtedy gotowe gdy wbity, drewniany, patyczek w środek ciasta jest suchy. * Daktyle dosładzają ciasto i nadają mu delikatnego smaku toffi. Daktyle dosładzają ciasto i nadają mu delikatnego smaku toffi.