Bardzo polecam:) Składniki (2 porcje): 1 banan 1 jajko 1 średnie jabłko 1 łyżka miodu 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 garść posiekanych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Wykonanie jest bardzo proste, ciacho robiłam w dużej ceramicznej kokilce (i w sumie wyszły mi 2 porcje :), ale można je też zrobić w foremkach na muffinki. I tak powstało przepyszne, duże ciacho a la muffin zrobione z samych wartościowych i odżywczych składników, w mocno jesiennych smakach, słodzone bananem i miodem, bez mąki i z dodatkiem chrupiących orzechów. Płatki owsiane przełożyć do blendera i zmiksować prawie do konsystencji mąki (można zostawić większe kawałki, albo dać pół na pół - zmiksowane i całe płatki owsiane). Takie mini ciacho idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie, najlepiej w połączeniu z herbatką lub kawą. Wrzesień niestety nie rozpieszcza i sprawia, że mam ochotę na coś dobrego z dodatkiem jabłek i cynamonu.