Łącznie: 30 min. Mielone z indyka z warzywami i sosem pomidorowym Potrzebne składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 papryka surowa czerwona 2 średnie marchewki 1 duża cebula 1 kg pomidorów dojrzałych olej ryżowy do smażenia mięsa masło klarowane do smażenia pomidorów sól himalajska (pieprz kolorowy) oregano (bazylia, zioła prowansalskie, chilli) cukier trzcinowy Sposób wykonania Pomidory, pokrojone na kawałki, przesmażamy na maśle klarowanym z odrobiną soli, pieprzu i łyżeczką oregano. będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Mielone z indyka z warzywami i sosem pomidorowym to super danie również dla mniejszych pociech, ponieważ okazuje się, że jest na tyle smaczne, że obecność warzyw nie jest przeszkodą by pałaszować. Otrzymałem dodatkowe uwagi, to się nimi dzielę: – sól himalajska ma specyficzny posmak i jest dużo zdrowsza od zwykłej soli – olej ryżowy sprawia, że potrawa nie chłonie smaku oleju – a cukier trzcinowy po prostu kocham (ja też i to wystarczy) Na drugiej dużej patelni smażymy na oleju mięso, po częściowym podsmażeniu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mielone z indyka z warzywami i sosem pomidorowym wg. mojej propozycji, Ja na 100% to zrobię, lub się wproszę na kolejny taki obiad do Benity.