Placki cukiniowe z czarnuszką 300g cukinii1 duże jajko1 kopiasta łyżka mąkisólpieprz ziołowy1 łyżeczka czarnuszki2 łyżki posiekanej natki pietruszkigałązka miętyolej do smażeniasos jogurtowy:150ml jogurtu greckiego1 ząbek czosnkusólpieprz świeżo mielonysok z cytryny do smaku (ok 1 łyżki)2 łyżki posiekanego koperkuDo przygotowania placków lepiej wybrać młodą cukinię, która nie ma jeszcze w środku twardych pestek. Smażenie na małym ogniu sprawia, że cukinia jest dobrze wysmażona, a placki nie są surowe w środku. Smażyć na średnik/małym ogniu na rumiano z każdej strony. Cukinie umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obiadgotowy.pl/2017/09/placki-cukiniowe-z-czarnuszka.html