lawasz z kurczakiem i warzywami

Julianna
Przekąski
15.01.2020 10:27
lawasz z kurczakiem i warzywami

2 placki lawasza (200g) 1 filet z kurczaka (ok 300g) kilka różyczek brokuła mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 4 łyżki majonezu 100g żółtego sera zioła lub przyprawa do kurczaka olej do smażenia Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z ziołami lub przyprawą, odstawić na kilkanaście minut. Lawasz pokroić na kawałki (ok 6-7cm), ułożyć na patelni szwem do dołu, smażyć z obu stron na średnim ogniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wyłożyć mięso, obsmażyć z każdej strony, przykryć i dusić na małym ogniu 5-7 minut. Lawasz rozłożyć na stole, każdy placek posmarować 2 łyżkami majonezu (najłatwiej zrobić to za pomocą długiego noża), wyłożyć kurczaka, brokuły, paprykę, kukurydzę, zostawiając pusty brzeg ciasta ok 5cm. W podobny sposób można przygotować: Lawasz z kurczakiem i warzywami Tortilla (albo ormiański lawasz) Lawasz z kurczakiem i warzywamiSkładniki: Ta przekąska z placków tortilli czy też lawasza z kurczakiem i warzywami doskonale wpisuje się w imprezowe trendy. Ze względu na prostokątny kształt, dobrze się je zwija w rolady i kroi na równe kawałki. Lawasz zwinąć w szeroką roladę, spłaszczyć dłonią i pozostawić na ok 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2020/01/lawasz-z-kurczakiem-i-warzywami.html