Następnie ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie o średnicy 24 cm) i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu studzimy go przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a gdy będzie całkiem zimny to dekorujemy go masą krówkową (ja użyłam gotowej z puszki) oraz udekorowałam go orzeszkami ziemnymi. Sernik z krówką i orzeszkami – jeden z najlepszych serników jakie zrobiłam w swoim życiu (skromnie mówiąc)! Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut lub zamrażalnika na 10 minut. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 80-85 minut w temp. 160 stopni. Mój przepis na sernik sprawdzi się świetnie jako wypiek na każdą okazję jak np. urodziny, imieniny czy Święta. Stopniowo dodajemy po jednym jajku (miksując po około 20 sekund po dodaniu każdego jajka).