Składniki na około 40 sztuk pierogów Ciasto: - 2 szkl mąki pszennej - 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka - szczypta soli - 1 łyżka oleju Farsz: - 2 duże udka z kurczaka np. z rosołu - wszystkie warzywa z rosołu - pół pętka kiełbasy - 1 woreczek ryżu - 1 spora cebula sparzona i uduszona na oleju (jeśli nie mamy wrażliwego żołądka nie musimy sparzać cebuli) - sól, pieprz do smaku 2. Mięso oddzielamy od kości i mielimy przez maszynkę, mielimy także kiełbaskę, warzywa oraz cebulę. Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem Bardzo lubię takie pierożki chociaż najczęściej robię ruskie bo jakoś tak szybciej się je robi i zawsze w lodowce znajduje jakiś twaróg którego nikt nie chce jeść ;) Pierogi te nauczyła mnie robić moja mama która od dzieciństwa w ten sposób przerabiała wszelakie mięsko drobiowe z rosołu czy z zupy, plus do tego jakieś kiełbaski, ryż i gotowe. Składniki na około 40 sztuk pierogów Ciasto: Pierogi te nauczyła mnie robić moja mama która od dzieciństwa w ten sposób przerabiała wszelakie mięsko drobiowe z rosołu czy z zupy, plus do tego jakieś kiełbaski, ryż i gotowe. Możemy też takie niedojedzone mięska, chować do woreczków i zamrażać, a kiedy uzbieramy pokaźną ilość, wyjmujemy, rozmrażamy, mielimy, doprawiamy i już mamy farsz na te pyszne pierogi :) Możemy też takie niedojedzone mięska, chować do woreczków i zamrażać, a kiedy uzbieramy pokaźną ilość, wyjmujemy, rozmrażamy, mielimy, doprawiamy i już mamy farsz na te pyszne pierogi :) Oczywiście możemy je zrobić z samego mięsa, ale gdy jest go mało, a dużo głodnych brzuchów do nakarmienia to lepiej dołożyć ryż ;) Oczywiście możemy je zrobić z samego mięsa, ale gdy jest go mało, a dużo głodnych brzuchów do nakarmienia to lepiej dołożyć ryż ;)