Domowe Mięciutkie Kopytka

Iwona
Dania mączne
26.10.2016 18:46
Domowe Mięciutkie Kopytka

1 całe jajko około 1 szkl mąki pszennej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli skwarki ze słoninki bądź boczku do okraszenia Kopytka to jedno z tych dań które chyba nigdy nam się nie znudzi bo zawsze można podać je inaczej. Jedna połowę wyciągam, a w to miejsce wsypuje mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną tyle aby maka zrównała się z druga połowa ziemniaków. Składniki na 2 porcje: około 0,5 kg ostudzonych ugotowanych ziemniaków (najlepiej wczorajszych) 4. Gotuje w osolonej wodzie od wypłynięcia przez około 3-4 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2016/10/domowe-mieciutkie-kopytka.html